Killer Robots in de Balie

https://www.debalie.nl/de-balie-tv/

SwitchLegal managing partner is gevraagd door De Balie, Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), Volkskrant en NEMO voor een spreekbeurt over Killer Robots. Dit evenement KennisCafe: Killer Robots vindt plaats op het podium van De Balie op maandag 16 oktober 2017 om 20:00 uur.

Apparaten –robots- die zelfstandig oorlogsmissies uitvoeren. Het is een bijna afgezaagd begin van een dystopisch science-fiction scenario. Maar onlangs bepleitten ruim honderd kunstmatige intelligentie specialisten een verbod op deze machines bij de Verenigde Naties. De ontwikkelingen gaan in een duizelingwekkend tempo en de mens dreigt de controle te verliezen, klinkt het dreigend.

Waar hebben we het nu precies over? Bestaan die zogenaamde killer robots al in het lab? Waar ligt de grens van hoeveel autonomie we een robot willen geven? Waarom zouden we überhaupt van deze automatische wapensystemen willen maken?

Moderator Martijn van Calmthout (De Volkskrant) spreekt met wetenschappers; robotica specialisten, ethici en rechtsgeleerden over de immer opschuivende grenzen van techniek en wanneer en hoe je aan de rem kan trekken. We gaan in gesprek met Ilse Verdiesen (kunstmatige intelligentie, TU Delft), Rob van den Hoven van Genderen (internationaal robot-recht, Vrije Universiteit Amsterdam, SwitchLegal Advocaten), Maurice Schellekens (Tilburg institute for law, technology and society) en George van Hal (wetenschapsjournalist en science-fiction kenner).

Het KennisCafé is een co-productie van De Volkskrant, KNAW, NEMO Science Museum en De Balie

https://www.debalie.nl/agenda/podium/kenniscaf%c3%a9%3a-killer-robots/e_9783047/p_11769887/

DOOR communicatie & vorm